Nestar is Geboren en getogen in de provincie Kitgum, van Noord-Oeganda.
Tijdens de twee decennia van burgeroorlognestar tussen de Lord's Resistance Army (LRA) en de regering van Oeganda. Heeft Nestar uit eerste hand ervaren hoe het is om te leven te midden van een burgeroorlog. In 1989, werd haar familie uit hun voorouderlijke boerderij-woning in Ogako Village, Padibe Oost naar een klein dorpje in Kitgum Town Council verdreven, na het verlies van twee van haar broers door de brutaliteit van de LRA. Hun huis en bezittingen werden in de as gelegd.
Na haar afstuderen aan Makerere University, Kampala in 2005, keerde Nestar terug naar huis (in Kitgum) om te werken voor AVSI - een internationale humanitaire organisatie, het verstrekken van noodhulp en ontwikkelings diensten aan de intern ontheemden (IDP's) in Kitgum en Pader Districten, in Noord-Oeganda. Het Kitgum Bisdom nomineerde Nestar voor het internationale uitwisselings programma (IVEP) van de Mennonite Central Committee (MCC) in 2006. De IVEP in Noord-Amerika die haar en veel andere jonge mensen over de hele wereld een kans geven om te werken en wonen in Noord-Amerika; hun culturen en ervaringen uit te wisselen, en het leren van de cultuur van het gastland.
Nestar woonde in Winnipeg, Canada en was als vrijwilliger betrokkenheid bij het jongeren- en stageprogramma bij de Canadese foodgrains Bank - een samenwerkingsverband van de Canadese kerken en kerkelijke organisaties met een missie om honger in de wereld te beëindigen. Tijdens haar werk, Nestar reisde door heel Canada - wat haar leven in dat jaar veranderende ! Met royale steun van vrienden in Canada en een gedeeltelijke beurs van de Universiteit van Maastricht, Nestar verliet haar land opnieuw om in Nederland in 2008 een master in Public Policy and Human Development na te streven. Haar droom was het om terug te keren naar Oeganda om te helpen bij de wederopbouw van de gemeenschap.
Echter, Nestar bleeft in Nederland wonen na een open hartoperatie van haar zoon. Ze wil in de gelegenheid stellen om een goede gezondheidszorg te krijgen (omdat hij nog regelmatig medische check-ups nodig heeft); een mogelijkheid waarvan veel ouders kunnen alleen maar van dromen in Oeganda. Nestar's motivatie om UKEF te stichten vindt o.a. zijn oorsprongon in deze omstandigheden. Ze denkt aan de vele kansarme kinderen over de hele wereld die nog nooit het voorrecht hadden die haar zoon wel had. Ze erkent dat haar zoon de operatie nooit had kunnen hebben in Kitgum, daarom hoopt ze deze gemeenschap te ondersteunen. Samen met haar echtgenote Ed Grassere heeft zijn in februari 2013 UKEF opgericht.
Nestar wijdt dit project en de school ter ere van haar zoon met de hoop dat het zal leiden tot onder andere professionals en meer artsen, chirurgen, om een goede gezondheidszorg en levens te redden in minder fortuinlijke gemeenschappen. Gelet op het het talent en de beschikbare middelen, wat is de meest effectieve manier om kwetsbare gemeenschappen te helpen?
Wij zijn ervan overtuigd dat de beste manier om die in de grootste nood te helpen is om in de toekomst te investeren door middel van het bieden van mogelijkheden voor het onderwijs. UKEF is ervan overtuigd dat we samen een school kunnen bouwen die betaalbare en kwalitatief goed onderwijs zal bieden aan de kinderen van Uganda. Voor Nestar, was het onderwijs een eye-opener en de reden dat ze in staat is haar verhaal te vertellen. Ze gelooft dat elk kind in deze wereld, ongeacht waar hij / zij woont de kans moet hebben op een dag hun eigen verhaal vertellen aan de wereld en het onderwijs is de sleutel. UKEF wil een fysieke infrastructuur op bouwen en een zelfstandig bestaan aan moedigen. UKEF bevordert een didactisch concept dat de lokale cultuur omarmt, terwijl op hetzelfde moment culturele verschillen overbrugt. Wij zorgen ervoor dat speciale behoeften kinderen die anders niet in staat zijn om naar school te krijgen financiële en sociale steun krijgen en naar school kunnen gaan. UKEF vindt het geweldig dat je interesse heeft in Oeganda. Wij hopen oprecht dat u zult overwegen samen met ons deze grote opdracht te realiseren.